KezdőlapFormula 1Marko: Már nem Vettel az első számú versenyző a Ferrarinál

Marko: Már nem Vettel az első számú versenyző a Ferrarinál

-

Helmut Marko szerint Sebastian Vettelnek egy igazán jó szezont kell produkálnia ahhoz, hogy egyenesbe hozza karrierjét.

A német kalandja a Ferrarinál eddig nem úgy alakult, ahogy azt eltervezte. Eddig csak egyszer került igazán közel ahhoz, hogy megszakítsa a Mercedes győzelmi sorozatát (2018), ám egyéni és a csapat hibái miatt a csillagosok kiénekelték a szájukból a sajtot. Tavaly új csapattársat kapott Charles Leclerc személyében, ám az év végén alul maradt a monacóival szemben. A négyszeres világbajnok kontraktusa idén lejár, és bár már elkezdték a tárgyalásokat a Ferrarival, nem biztos, hogy maradni is fog 2021-ben.

A Red Bull tanácsadója már leszögezte, hogy pénzügyi okok miatt nem tudnák visszafogadni Vettelt. Marko azonban nemrég hozzátette: a 32 éves versenyzőnek össze kell szednie magát, ha továbbra is egy versenyképes csapatban szeretne versenyezni.

,,Ha folytatni akarja és egy jól fizető szerződést szeretne egy versenyképes csapatnál, akkor egy igazán jó szezont kell produkálnia idén. Charles Leclerc gondoskodott arról, hogy Sebastian elveszítse első számú versenyzői státuszát, azonban ő még mindig egy négyszeres világbajok és az is marad. Viszont nem lesz számára ez olyan könnyű, mint amilyen nálunk volt, ugyanis nincs domináns autója. Sebastiannak ki kell lépnie a komfortzónájából.” -tette hozzá Marko.

Nico Rosberg egyet ért a 76 éves osztrákkal:

,,Nem könnyű Sebastiannak, ugyanis Leclerc mellett kötelezte el magát a csapat. Ugyanakkor ennek meg van az oka, Sebastiannak az elmúlt szezonjai nem igazán voltak optimálisak. Vissza kell szerezni a csapat 100%-os bizalmát, főleg az első pár versenyen. Továbbá nagyon fontos az, hogy jól teljesítsen.”