KezdőlapFormula 1Vettel nemes gesztusa egy rajongója felé

Vettel nemes gesztusa egy rajongója felé

-

Előkerült egy szívet melengető történet, ami megmutatja, hogy a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel ugyan egy zárkózottabb személyiség, de a szíve attól még a helyén van. A történetet egy Forma-1 rajongó mesélte el az egyik közösségi média felületén, ahol a négyszeres világbajnok Ferrari versenyző egy hatalmas ajándékkal lepte meg őt.

„Soha nem voltam Vettel szurkoló,” – kezdte a történetet a szurkoló. „Amikor fiatalabb volt és a Red Bullnál versenyzett, valamiért nem jött be nekem, mint versenyző. Azonban, amikor elkezdett idősödni és egyre érettebbé, egyre jobban kezdtem megszeretni őt.

„Austinban élek egy butik hotel mellett és a tavalyi Amerikai Nagydíj előtt láttam egy GT4Lussot félreállni, amiből a Ferrari Forma-1-es csapatának három tagja szállt ki.

„A következő nap pedig Vettel és az egyik barátja szállt ki ugyanabból az autóból. Korábban soha nem kértem autogramot egyik versenyzőtől sem, azonban a Tifosi tagja vagyok már a kezdetek óta és hát Vettel személyében egy élő legendát tisztelhetünk. Odamentem, köszöntem neki és megkértem, hogy csináljunk egy közös képet. Egy hatalmas szívességet tett nekem: megállt, elkezdtünk beszélgetni, mielőtt bemutatkozott volna nekem, mint ha nem tudnám, hogy ki lenne ő.

„Ezt követően megkérdezte tőlem, hogy megyek-e a vasárnapi versenyre. Erre azt feleltem, hogy nem, mert nem voltam képes jegyeket szerezni a versenyre, de már alig várom, hogy a televízió képernyőin láthassam őt, ahogy egy újabb sikeres versenyt teljesít. A hét során minden nap láttam őket, ahogy a barátjával integettek nekem. De rosszul éreztem magam, mert megzavartam egy eleve is zárkózott embert.

„Egyik nap hazaértem és legnagyobb meglepetésemre találtam egy táskát az ajtónk kilincsére felakasztva. Kinyitottam és nem akartam hinni a szememnek: a táskában volt egy aláírt ferraris sapka, egy kézzel írt jegyzet, amit saját maga írt, valamint két, a nevemre szóló jegy az Amerikai Nagydíjra.

„Egy négyszeres világbajnok találkozott velem egy séta közben, felismerte, hogy nincsen jegyem a versenyre. Ezt követően megoldotta, hogy találjon nekem és azt is, hogy eljuttassa hozzám, ráadásul még a nevemet is megjegyezte. Ez egy olyan tett volt, amit soha nem fogok elfelejteni.”

Ez a történet mutatja meg csak igazán, hogy a német ugyan nem szereti a közösségi média oldalakat és félti a magánéletét a sajtótól, azonban mindezek mellett egy rendkívüli karakter és nagyon is sokat veszítene vele a száguldó cirkusz, ha a szezon végén befejezné Forma-1-es pályafutását.